Altijd de laatste

Kinderen zijn je grootste spiegel. Dat wat in jou leeft zie je via hen weer terug. Dit blog is daar een heel mooi voorbeeld van...

altijd de laatste

‘Ik doe er niet meer aan mee mam’

 

riep ze, terwijl ze haar fiets in de schuur zette. Met een wijze blik kwam ze naar binnen. ‘Ik ben altijd de laatste dus dan kan ik net zo goed niet mee doen.’ ‘Uuhh, waar gaat dit over Nien?’ ‘Over die rages mam, begrijp dat dan (uhhh???). Ik ben iedere keer een van de laatsten en dan is er gewoon niets meer aan.’

 

Oh, ok. Wat is er nu dan voor rage? Nou, die spinners natuurlijk. Iedereen heeft er een en als ik dan zeg dat ik er ook een wil kopen dan lachen ze me uit. Oh. Zou jij ook wel eens de eerste willen zijn dan? Nee, dat ook weer niet mam. Dat kan alleen als je de bedenker bent. Nou, dat ben ik niet, dus dat hoeft ook niet. Dan ga ik veel liever gewoon met mijn vriendinnen spelen, dat verandert tenminste niet steeds.

 

Oh. Ok. Maar ook als je één van de laatsten bent kun je toch meedoen als jij dat graag wilt? Maaaammmm, jij zegt zelf altijd dat ik niet zomaar iets moet doen omdat een ander het zegt. Nou, dat doe ik dus ook niet. Het is iedere keer weer iets anders en zo blijf ik bezig. Ik doe het gewoon niet. Doei. En weg was.

De volgende dag stond ze weer voor me.

 

Mam, mag ik naar de stad? Ja hoor, wat ga je daar doen dan? Nou, ik wil toch wel graag zo’n spinner gaan kopen. Oh, ok. Heb je je bedacht? Ja, nou ja, bedacht, ik heb er over nagedacht. Ik wil het gewoon niet doen omdat iedereen zeg dat ik het moet doen. Ik wil dat zelf bepalen.

 

Weet je nog dat ik toen die dierenplaatjes spaarde? Nou, daar heb ik toch heel veel van geleerd. En toen met die pokemonkaartjes, daardoor ben ik nu wel vrienden met N. Ik wil het gewoon zelf uitvinden hoe het voor mij is. Of ik er ook rustig van wordt. Niet dat ik dat nodig heb hoor mam, maar ik wil het toch weten.

 

En daar ging ze. Op weg. Omdat ze voor zichzelf had besloten dat het haar keuze mocht zijn of ze wel of niet alsnog mee zou doen aan de nieuwste rage.

 

We zijn nu een week verder.

Ik stond er niet meer bij stil.Bij dit wijze verhaal van dit wijze kind. Tot deze week. Omdat ik ergens over twijfelde. Omdat ik net even iets te ver van mezelf verwijderd was geraakt. Omdat ik net even te graag de eerste wilde zijn.

 

Uhhhhh?

 

Ja. Precies. Je leest het goed. Omdat ik net even te graag de eerste wilde zijn. De bedenker. De ragemaker. Gewoon omdat het kon. Maar doordat ik daar zo mee bezig was, ging ik veel te snel. Verloor ik mijn doel uit het oog.

 

Uhhhh? Waar heb je het over Agnes?

 

Ik heb het over BeLive & Kicking! Een geweldige online training waarin ik stap voor stap uitleg hoe BeLive werkt. Een training ontstaan vanuit mijn verlangen om onderneemsters die het spannend vinden om zichzelf te laten zien op FB te helpen toch meer zichtbaar te worden. Omdat ik uit ervaring weet hoe veel dit je op kan leveren in je bedrijf. En omdat ik als Groeicoach niets liever doe dan mijn klanten te empoweren het beste uit zichzelf te halen. Omdat ik niets liever doe dan blokkades opheffen. Omdat ik niets liever doe dan mensen in beweging te zetten.

 

En toch. Er gebeurde iets anders.

 

De training werd een product op zich. En ik zag kansen. Ik wilde zoveel mogelijk mensen bereiken. En ging daar mee aan de slag. Het lukte. En hoe gaaf is het als je klanten dan ook echt live gaan en ze al direct de impact daar van merken. En toch knaagde er iets. Klopte het niet. Ik wil niet dat jij live gaat op FB omdat je daar toe opgeroepen wordt. Ik wil niet dat jij live gaat op FB omdat ik zo’n leuke training heb. Ik wil niet dat jij BeLive gaat inzetten omdat het de nieuwste rage is.

 

Nee!

 

Ik wil dat jij live gaat omdat jij dat zelf wilt! Omdat jij voor jezelf bepaalt dat je zover bent. En als je dat spannend vindt en hulp kunt gebruiken, dan wil ik dat je naar me toekomt. Want daar kan ik je als geen ander mee helpen. En ik weet dat er velen zijn die denken: oh, deze rage waait wel weer over. En dan komt er weer iets nieuws. Ja, dat klopt. Kijk maar naar de afgelopen twee jaar. Het verandert continue. En juist daarom moet je niet met alle winden meewaaien, maar alleen met die van jezelf.

 

Waar ik dan wel weer in geloof is dat wanneer je nu instapt en live gaat uitzenden, je niet de eerste maar zeker nog lang niet de laatste bent. En dat wanneer je nu instapt, de kansen en mogelijkheden nog overvloedig zijn. Als iedereen straks live is, is het nieuwtje eraf. Komt er een nieuwe rage. Tot die tijd: onderzoek voor jezelf in hoeverre jij mee wilt doen met deze ‘rage’. Wat levert het jou op? Wat is jouw reden om mee te doen? Wat wil je ermee bereiken? En als je dan besluit om live te gaan en je wilt precies leren hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt, dan doe je net als mijn dochter: ga je er alsnog op af.

 

Mijn dochter gaf me een wijze les.

Een les die ik mijn klanten meegeef, maar die ik zelf even vergat. Laten we samen naar haar luisteren. Jij. En ik. Want wat ze zegt is waar. Je bent nooit lang de eerste. Maar je hoeft ook niet altijd de laatste te zijn. Wat je wel moet zijn is jezelf. Jij bepaalt. Of en wanneer jij meedoet.

 

En mocht je dat spannend vinden, mocht je moeite hebben om echt voor jezelf te gaan staan, echt te kiezen, wees dan welkom. Dan help ik je om dwars door die blokkade heen te gaan. Op een zachte, liefdevolle en ondersteunende manier. Vanuit pure ZachtKracht. Want daar ligt pas echt mijn passie. Jou begeleiden naar balans. Zodat je vanuit daar Krachtig & Authentiek kunt ondernemen. Op jouw manier en op jouw tempo. En dat…

is het enige dat er werkelijk toe doet.

Wil je stoppen met strugglen en starten met stralen?
Download dan nu de Break Free Gids!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.