op treebord min

Wil je stoppen met strugglen en starten met stralen?
Download dan nu de Break Free Gids!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Playmobil-poppetje

Wat een Playmobil-poppetje met mij te maken heeft? Veel! Want ooit vroeg een gezinspsycholoog mij om met playmobil-poppetjes aan te geven waar ik mezelf vond staan ten opzichte van mijn vader, moeder en zusje. Ik gaf heel duidelijk aan dat ik geen deel uitmaakte van dat drietal. Ik plaatste mezelf heel ver weg van die drie. En met name van mijn zusje. Ik begreep haar en vooral haar gedrag niet.

playmobil

Stoerdoenerij

In die tijd leerde ik dat bepaald gedrag kritiek oplevert. Die kritiek deed pijn. Ik werd er gevoelig voor, heel gevoelig. Iedere keer dat ik kritiek kreeg, voelde als een afwijzing. Alsof ik niet goed genoeg was. En dat terwijl ik juist alleen maar mijn ouders wilde ontzien en een goed kind wilde zijn. Er was maar één oplossing: ik paste me aan. Ongemerkt raakte ik daardoor steeds verder van mezelf verwijderd. In de puberteit werd dit natuurlijk nog veel erger. Ik begon te geloven dat ik niet zo slim was, niet zo knap, niet zo aardig. Ik twijfelde aan alles maar nog het meest aan mezelf. Want wie was ik nu helemaal?

 

Om dat gevoel te compenseren ben ik ‘stoer’ gaan doen, acteerde ik zelfvertrouwen. Standvastig. Scherpe mening. Kortaf. Ik dacht dat het nodig was om erbij te horen, om gezien te worden. Dat dit de manier was om te laten zien dat ik er echt wel toe deed. Later, toen ik ging samenwonen, deed ik grote en zware klussen tijdens de verbouwing, legde ik de tuin aan en groef een grote vijver. Ook in mijn werk liet ik dit zien. Niets was me te gek, doorzetten en altijd alles tot in de puntjes geregeld. Daadkracht, sterk zijn en vooral doorgaan.

afbeeldingen website

Eenzaam

Ik ging hier lange tijd onverminderd mee door, zelfs toen ik moeder werd. Moeder van een zoon die al vanaf dag 1 meer aandacht leek te vragen dan andere kinderen. Toen hij 3,5 jaar oud was bleek waarom: hij is hoogbegaafd. En opeens vielen de kwartjes. Een heleboel. Waar ik vroeger niets begreep van mijn zusje en haar gedrag, daar zag ik nu heel goed wat er was gebeurd. Onvoldoende uitdaging, anders denken, sneller denken, heel goed aanvoelen wat wel en niet echt is. Ik begreep het meteen. En ik kwam in actie. Dit zou ons kind niet overkomen.

En toch ging het mis. Binnen vier weken nadat onze zoon voor het eerst naar school ging veranderde ons altijd lachende, zingende en opgewekte jongetje in een heel verdrietig, teruggetrokken en vooral boos mannetje. In die periode zag ik van heel dichtbij wat er gebeurt als je niet kunt zijn wie je diep van binnen bent en wat er met iemand gebeurt die zich dan maar gaat aanpassen. Ik schrok. Ik zag namelijk dat je daar heel, heel ongelukkig van kan worden. En als moeder word je daar ook heel ongelukkig van.

En ik dacht terug aan mijn zusje. Hoe eenzaam ze geweest moet zijn. Ik dacht terug aan mijn ouders. Hoe machteloos zij zich hebben gevoeld. En hoe eenzaam ook zij waren. En ik dacht terug aan mezelf. Hoe ik me al die jaren klein heb gehouden, mezelf weg cijferde, me heb aangepast. En ja, ook hoe eenzaam ik was. En ik besefte me dat we hier alle vier, mijn ouders, mijn zusje en ik, onder hebben geleden. En dat als ik niet iets anders zou doen dan mijn ouders destijds, het met onze zoon hetzelfde af zou lopen. Boos, boos, boos.

afbeeldingen website
vensterbank 1920x550

Vechten

Dus nam ik een besluit. Wij zouden vechten voor het geluk van ons kind, vastbesloten om onze zoon een ander leven te geven, een andere toekomst en andere mogelijkheden. Met de kans om zichzelf te mogen zijn, met alles wat bij hem hoort.

 

Na een lange zoektocht vonden wij een nieuwe school die passend onderwijs kon bieden en waar Jasper helemaal zichzelf kon en mocht zijn. Het duurde even, maar hij bloeide op. Ik zag dat er nog veel meer kinderen zoals hij waren. Kinderen die zich aanpasten, die niet voluit konden zijn wie ze diep van binnen zijn. Ik wilde daar iets mee en ik ben een opleiding tot kindercoach gaan volgen. In die opleiding heb ik heel veel geleerd.

 

Vooral over mezelf….

 

Ik kwam erachter dat ‘niet jezelf kunnen zijn’ ook voor mijzelf gold. Ook ik ben jarenlang mezelf niet geweest. Ik had dat alleen nog niet zo in de gaten.  Bijna mijn hele leven lang had ik mezelf onnodig klein gemaakt door maar steeds te denken dat ik niet zo slim was, niet zo knap, niet zo aardig. En ik werd me ergens van bewust. Ik werd me ervan bewust dat dit proces zich grotendeels in mijn hoofd had afgespeeld. Ik had jarenlang met een verkeerde blik naar mezelf gekeken. Het was wat ik er zelf van had gemaakt en dat beeld dat klopte niet meer. Ik wilde dat zo niet langer meer. Het was tijd om me vrij te breken van alle gekochte overtuigingen, misleidende gedachten en zelftwijfel. Het was tijd om 100% puur mezelf te worden.

afbeeldingen website

Ontdekken

In mijn persoonlijke zoektocht (die overigens nog steeds voortduurt) ontdekte ik stap voor stap wat mij tot mij maakt. Wat ik dacht dat mijn zwakke kanten waren werden mijn sterke kanten. Mijn kwetsbaarheid werd mijn kracht. Mijn openheid werd de toegang tot nieuwe mogelijkheden. Mijn eerlijkheid bracht prachtige gesprekken tot stand. Mijn enthousiasme zorgde ervoor dat ik dingen voor elkaar kreeg. En heel langzaam merkte ik dat ik steeds meer vrij begon te breken van de hokjes, systemen en structuren. Van de opgelegde verwachtingen van anderen. Ik werd steeds sterker en kreeg steeds meer zelfvertrouwen. Ik begon weer te voelen, steeds meer en beter te voelen. En vanuit dat voelen nam ik een beslissing die ik voorheen nooit had durven nemen.

 

Ik zette na 25 jaar een punt achter mijn relatie.

 

Ik had mezelf hervonden en kon niets anders doen dan trouw blijven aan mezelf. Uit liefde voor mezelf. Maar ook uit liefde voor mijn partner. Het was uiteraard een pijnlijke beslissing, maar ik hield vertrouwen. Steeds opnieuw, zodat we er goed uit zouden komen. Natuurlijk kostte dat moeite. Maar in ieder gesprek, hoe moeilijk ook hield ik steeds één wens in mijn hoofd. Een beeld waar ik naartoe wilde werken. En vanuit die wens lukte het mij om iedere keer als ik het even lastig was, stil te staan, adem te halen en rustig te blijven. Want het was mijn wens dat we ooit, op een mooie zomeravond, met z’n viertjes én onze nieuwe partners en hun kinderen gezellig zouden BBQ-en. En hoe mooi is het dat die wens veel eerder in vervulling ging dan ik destijds dacht?

afbeeldingen website
treeplank 1920x550

ZachtKracht

Het hele proces van bewustwording, inzicht en persoonlijke ontwikkeling heeft me gevormd tot een krachtige vrouw, die de keuzes maakt die goed zijn voor haar. Ik ervaar dagelijks wat het met me doet nu ik echt helemaal mezelf ben en volledig leef vanuit ZachtKracht. Voor mij is dat de ultieme combinatie tussen intuïtie en daadkracht waardoor Zijn & Voelen in balans zijn met Denken & Doen.

 

Ik heb inmiddels zoveel zelfvertrouwen, dat ik ook de minder makkelijke momenten in mijn leven aankan, ik weet dat het goed komt. Daar vertrouw ik blindelings op. En als iemand me nu zou vragen de Playmobil-poppetjes opnieuw te plaatsen dan ziet dat er heel anders uit dan het poppetje zo ver weg van de mensen die ze liefheeft. Nu staat dat poppetje in het midden. Met zichzelf als kern. Omdat het weet wie ze is. Sterk en toch zacht. Vrijgebroken en toch in volle verbinding. Liefdevol. Authentiek. 100% puur zichzelf.

logo-puur-jezelf

En jij?

Waar zou jij jouw poppetje plaatsen? Ik wil jou heel graag inspireren en motiveren om jouw zelftwijfel te transformeren in zelfvertrouwen. Zodat jij vrij kunt breken van allerlei beperkende gedachten, systemen en structuren en de keuzes kunt maken die goed voor jou zijn. Zodat jij -net als ik- met volle overtuiging kunt zeggen:

 

Ik weet wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Ik voel me krachtig en sterk en leef vanuit het volste zelfvertrouwen. Ik creëer mijn eigen toekomst, mijn eigen leven, mijn eigen geluk. Mijn poppetje staat precies waar het hoort te staan.

afbeeldingen website
gek met bril 1920x550

Als jij mij nog een beetje beter wilt leren kennen, lees dan ook dit…

afbeeldingen website

Ik ben een alleenstaande moeder van twee hoogbegaafde kinderen. En dat is soms een behoorlijke uitdaging!

afbeeldingen website

Ik woon in de Flevopolder. Nog niet zo lang. En ik vind het hier onverwacht mooi. De weidsheid, de structuur, het groen, het water, het is er allemaal.

afbeeldingen website

Ik doe aan yoga. 1x in de week in een groepje. En altijd, iedere dag, twee langzame zonnegroetjes.

afbeeldingen website

Ik ga graag naar concerten, lees boeken over persoonlijke ontwikkeling, volg cursussen en trainingen op dit gebied, hou van tuinieren en ben een kei in klussen in en om het huis.

afbeeldingen website

Ik droom ervan om te werken vanuit de prachtige locatie waar de foto’s voor mijn site zijn gemaakt. Business retraites VIP!

afbeeldingen website

Als je aan iemand vraagt om mij in 1 woord te omschrijven, gegarandeerd dat je dan Enthousiast hoort.

afbeeldingen website

Vraag je verder dan hoor je ook doorzetter, open, eerlijk, direct, warm, gemotiveerd, inspirerend, energie, goede luisteraar, daadkrachtig, gestructureerd.

afbeeldingen website

Ik maak graag ‘gezonde’ bonbons. Als je geluk hebt, neem ik ze mee als we elkaar ontmoeten!

afbeeldingen website

Ik heb geen huisdieren. Dat is aan mij niet besteed. Wel geniet ik met volle teugen van het leven in de tuin. Daar heb ik vogels in alle soorten en maten, kikkers, vissen en salamanders. En een egeltje.

afbeeldingen website

Het roosje in mijn huisstijl staat voor ZachtKracht. Mijn unieke model dat aan de basis staat van al mijn werk.

Nieuwsgierig geworden naar mij?
Neem gerust contact met me op.
Telefoon, mail, messenger, app.
Ik ben er voor je.

BREAK FREE!
'Doe gewoon wat je wilt doen. Het is JOUW leven.'

Agnes van Goolen
De Schagense Snees 30
8252 KM Dronten

Contact opnemen
(06) 10 57 94 86

agnes@agnesvangoolen.nl

Bedrijfsgegevens
KVK 55565964

BTW NL002099460B48