Heks

Dit blog schreef ik naar aanleiding van een prachtig gesprek met Briant en Jaldhara, in hun tuin op Ibiza. De ontmoeting met deze twee mensen in combinatie met mijn reis naar Ibiza heeft mijn leven drastisch en postitief veranderd. Sommige herinneringen zijn om te koesteren.

heks

Je bent gewoon een heks…

… zei hij lachend na een lang, intens en diepgaand gesprek. En terwijl hij op zijn vrouw wees voegde hij eraan toe ‘hier zit er nog één, dus: heks meets heks’. Het verbond was gesloten. Van hart tot hart.
 
Ik kom de laatste weken steeds vaker iets over ‘heksen’ tegen. Eén van mijn klanten is een heks. En heksen hebben hun eigen god en godin. Ik dans de laatste maanden godinnendansen. Lees er een boek over. Kwam op vakantie geheel onverwacht in een goddess-cave terecht. Dus….
 
Waar ik vroeger een beeld had van eng, ongrijpbaar en geheimzinnig, staat een heks tegenwoordig voor mij voor wijsheid, spiritualiteit en vooral voor eigenheid. Ik ben zelf geen heks. In dit leven dan. Geen ingewijde in ieder geval. Ik ben wel wijs, spiritueel en vooral eigen-wijs. Of eigen-gereid. Of eigen-heid. Iets met eigen in ieder geval.

Ik zie, ik weet, ik voel.
Ik beleef, ervaar en doe.

En van alles dat ik leer, lees en ontdek maak ik mijn eigen brouwsel. Dat dan weer wel. Ik voeg elementen toe, probeer uit en roer van alles door elkaar. Laat het net zo lang pruttelen tot ik denk yes, zo is het goed. Om er dan na niet al te lange tijd achter te komen dat sommige ingrediënten toch niet zo goed passen als ik dacht. En er weer aangepast mag worden .
 
Omdat ik blijf ontdekken, ontwikkelen en ervaren.
Omdat niets ooit hetzelfde blijft.
Omdat ik soms los moet laten om iets anders te kunnen omarmen.
Omdat het maar saai zou zijn als alles steeds hetzelfde bleef.
 
Susan Smit (schrijfster van het boek Heks) zegt: Heksen geloven dat alles energie is, ook onze gedachten, dat alles met elkaar verbonden is en dat alles invloed op elkaar uitoefent. Met gedachtenkracht de werkelijkheid beïnvloeden, dat is magie. Het gaat uit van vertrouwen in je eigen scheppingskracht, vrije wil en verantwoordelijkheid voor je daden. Iemand die de heks in zichzelf heeft gevonden accepteert die kracht, die keuze, die verantwoordelijkheid.


 
‘Je bent gewoon een heks’
zei hij lachend. En ik denk zomaar dat hij meer gelijk heeft dan ik toen dacht…

Inzicht. Doorbraak. Groei.

P.S.  Er is werkelijk waar een tijd voor Ibiza en een tijd na Ibiza. Ik kan er de vinger niet op leggen, maar ik voel het, ik weet het. Heks, godin, vrouw, heilige. Het is allemaal ‘geland’ tijdens mijn verblijf op het magische eiland. Op de foto een godinnengrot waar ik bij toeval (??) terecht kwam. Ik heb hier lang en stil gezeten en alles op me in laten werken. Ik stapte naar buiten als een andere vrouw. Ik zei het al…sommige herinneringen zijn om te koesteren.

Wil je stoppen met strugglen en starten met stralen?
Download dan nu de Break Free Gids!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.