Hoofdrol

Welke rol speel jij in je leven? De rol die je toebedeeld is of de rol die je zelf het allerliefste speelt? Al vanaf het moment van onze geboorte krijgen we diverse rollen toebedeeld. Je speelt ze allemaal. Vol verve. Tot het moment komt dat je het besluit neemt. Vanaf nu speel jij alleen nog

hoofdrol

Laatst had ik een keer een avond waarop ik even helemaal niets wilde doen. Kids waren bij hun vader, ik had het rijk voor mezelf alleen, stak de kaarsjes aan en ging met een kop thee op de bank zitten. Ik kijk nagenoeg geen TV, maar op zo’n avond als deze vind ik het heerlijk om 2 of 3 films achter elkaar te kijken. En dat deed ik dus ook. Los van alle taken, verplichtingen en verwachtingen. Alleen maar zitten, genieten en huilen (tja ik houd het bij de meeste films niet echt lang droog). Kijken naar prachtige verhaallijnen en inspirerende hoofdrolspelers.

 

En ik vind het dan altijd weer bijzonder hoe het werkt in mijn brein. Hoe ik onbewust van alles meeneem uit wat ik zie en hoe ik daar voor mezelf nieuwe verbanden uit haal. Want ik keek drie films, was de dagen daarna gewoon weer aan het werk, deed mijn ding, kinderen kwamen weer thuis en opeens tijdens het aardappelen schillen… INZICHT!

 

Films, hoofdrolspelers, verhaallijnen, omgevingen, decors, het kwam allemaal samen in 1 vraag.

 

Denk je wel eens na over de rol die je speelt in jouw leven?

 

Leuk hè, dat zo’n vraag ontstaat door het kijken naar wat films? Maar echt hoor, het is wel een goede vraag. Want zeg eens eerlijk: denk jij hier wel eens over na? Speel jij in de film die je leven heet wel de hoofdrol? Helemaal zoals jij die wilt invullen voor jezelf? Of speel je een rol die een ander voor je bedacht heeft? Helaas gebeurt dit namelijk te vaak.

 

Ok, onbewust misschien, maar toch. Het begint al direct bij je geboorte. Ben je een meisje dan is het jouw rol om lief te zijn. Opstandig gedrag past daar niet bij. Ben je een jongen dan is jouw rol om stoer en dapper te zijn. Huilen past daar niet bij. Als meisje draag je roze jurkjes, houd je van glitter en speel je met poppen. Als jongen mogen je broeken kapot, houd je van voetballen en speel je met auto’s. Het zijn van die stereotype rolverdelingen, maar ze zijn er wel.

 

En al die verschillende rollen en verwachtingen neem jij mee je leven in. Je scherpt je rol steeds verder aan, speelt hem als de beste. En ongemerkt weet je op den duur niet eens meer of je het nu zelf bent die deze rol speelt of degene tot wie je gevormd bent. Net als een acteur die na 100x oefenen zich vereenzelvigt met zijn rol, doe jij dat in je leven ook.

 

Tot je er genoeg van hebt en je niet langer de rol wilt spelen die anderen jou toebedeeld hebben. Omdat je voelt en weet dat dit niet langer jouw rol is. Omdat je voelt en weet dat je het anders wilt. Omdat je voelt en weet dat het tijd is dat jij bepaalt hoe je leven eruit gaat zien en welke rol je hebt. Tijd voor acties dus!

 

Part one is finished and

part two is about to begin.

 

In deel II van de film van jouw leven ben jij naast de scriptschrijver ook de hoofdrolspeler én de regisseur! Yes, je leest het goed. Je bent alles! Jij bepaalt jouw rol. Jij bepaalt jouw leven. Jij bepaalt hoe het eruit komt te zien. Jouw regels. Jouw film.

 

Kruip maar eens helemaal in de huid van de persoon die jij wilt zijn. Als dat je niet in 1x lukt, dan oefen je maar. Net zo lang als nodig is. Laat je niet afleiden door anderen die vinden dat je al gek genoeg doet als je normaal doet. Laat hen lekker hun eigen rol spelen. Jij speelt de jouwe.

 

Pak je rol. Pak je verantwoording. Jij bepaalt. Jij beslist. Jij speelt. Vol overgave. Vol vuur. Helemaal zoals jij dat wilt. Want voor minder doe je het gewoon niet.

 

Go get it!

 

Ook in je bedrijf geldt dit. Hoe wil jij dat jouw bedrijf eruit ziet? Hoe ziet jouw ideale klant eruit? Wie is die persoon voor wie jij iedere dag opnieuw met een sprong uit je bed komt? Omdat je zin hebt in de volgende episode uit jouw film?

 

Wie wil jij zijn als ondernemer? Wat zijn jouw kwaliteiten en talenten die je vanaf nu voluit gaat inzetten? Als een echte hero! De hoofdrolspeler in het spel dat ondernemen heet! Schrijf het eens op. Of visualiseer hoe het eruit ziet in jouw film!

 

Doe het nu!

 

Schrijf het script. Met jezelf in de hoofdrol. Jij bepaalt. Het is jouw leven. Begin vandaag nog. Het liefste nu. Zet de eerste alinea op papier. Schrijf het script.

 

Groei-Tip:

Beslis NU hoe jij jouw hoofdrol gaat spelen in je leven en je bedrijf. Neem een half uur de tijd om hier echt voor te gaan zitten. Zoek een rustige plek op, steek een kaarsje aan, voeg wat olie toe aan je diffuser (ik vind Build your Dream een hele fijne bij deze oefening), ontspan en sluit je ogen. Adem een paar keer diep in en uit en voel bij iedere uitademing hoe je meer en meer ontspant.

 

En als je er aan toe bent, dan start je de film. Droom. Droom groots. Droom groter dan groots. Wat gebeurt er als alles mogelijk is? Hoe ziet jouw leven er dan uit? Wat doe je, wat denk je, hoe voel je je, wie ben je? Droom, droom, droom. En schrijf daarna alles op. Schrijf het script met jezelf in de hoofdrol. Kijk welke elementen eruit je nu al direct uit kunt voeren. En voor welke episode heb je nog wat extra ondersteuning nodig? Wie wordt je medespeler, welke rekwisieten heb je nog nodig? Pak als regisseur de verantwoording op om de film ook echt te laten spelen.

 

Onthoud: Laat je nooit, nooit, nooit tegenhouden door gedachten en overtuigingen van een ander. En al helemaal niet door die van jezelf. Een film wordt niet in 1 dag opgenomen, daar wordt aan geschaafd en bijgestuurd. Dat doe jij dus ook. Als je het nog lastig vindt om dat script in je eentje te schrijven, laat je dan inspireren, stimuleren en enthousiasmeren. Weet dat je altijd nog terecht kunt bij een kleine groep van echte durfals. DareDevils die net als jij ook de hoofdrol gaan spelen in hun eigen leven en bedrijf. Die samen gaan ontdekken wie ze écht zijn, wat ze kunnen en willen. En die elkaar helpen bij het schrijven van de scripts. DareDevil MasterMind. Kijk hier wanneer de volgende groep van start gaat.

Wil je stoppen met strugglen en starten met stralen?
Download dan nu de Break Free Gids!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.